Üzletfejlesztés

Konzultáció, audit, tréning

Alacsonyabb költségek mellett szeretnél árbevétel-növekedést  elérni? Szeretnél új piacokra terjeszkedni, új közönséget megszólítani? Figyeled a gyorsan mozduló digitális vállalkozásokat, és szeretnél csatlakozni hozzájuk?

A gazdasági környezet kihívásokat jelent. A versenytársak sem nyugodnak. A növekedéshez finanszírozás kell. Ezekben a kérdésekben segít neked a DigitalTech EDIH!

A DigitalTech EDIH segít neked abban, hogy versenyképes legyél, növekedj és több profitot érj el a digitális korban! Közösen kialakítjuk a számodra legmegfelelőbb digitális üzleti modellt, növekedési akciótervet és tőkebevonási utat. Azonosítjuk a digitális technológiában számodra rejlő lehetőségeket, hogy azzá a vállalkozássá válhass, ami mindig is lenni szerettél volna.

uzletfejlesztes business development digitaltech edih uzletfejlesztes business development digitaltech edih

Mit jelent az üzletfejlesztés / business development?

A gazdasági környezet folyamatosan változik, és hosszú távon csak az a vállalkozás maradhat talpon, amelyik sikeresebben alkalmazkodik az újdonságokhoz. Ehhez elengedhetetlen a vállalkozás folyamatos fejlesztése.

Az üzletfejlesztési folyamat célja, hogy az ügyfelektől, a piacokról és a kapcsolati hálóból származó adatokat és tapasztalatokat hosszú távú értékteremtéssé fordítsuk, és beazonosítsuk azokat a tényezőket, amelyek változtatásával a vállalkozás folyamatosan prosperáló céggé válhat. Az üzletfejlesztés és a folyamatos fejlődés a sikeres működés záloga, ezért mindenkinek szüksége van rá, függetlenül attól, hogy még csak egy éve működik-e, vagy már túl van a kezdeti nehézségeken, esetleg évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik.

Miért fontos az üzletfejlesztés a vállalkozások / intézmények számára?

Úgy érzed, hogy lemaradtál versenytársaidtól? Úgy látod, hogy elhaladt a melletted a technológiai fejlődés? Nem tudod követni a trendeket, a sok digitális változást? A startupok betörtek a piacodra? Ideje lenne felvenni a ritmust? Jó lenne, ha valaki irányt mutatna ebben a digitális világban?

A DigitalTech EDIH üzletfejlesztési szolgáltatásai pontosan ezeken a területeken támogatják vállalatod fejlődését! Segítünk, hogy a kkv-szektor és a közigazgatás szereplői a digitális világ változásainak nyertesei legyenek, alkalmazkodjanak az új üzleti modellekhez és ezzel növeljék versenyképességüket. A megfelelő szakmai kompetenciák kiépítésével segítünk abban, hogy a legfejlettebb digitális technológiákat tudd integrálni üzletmenetedbe.

A DigitalTech EDIH üzletfejlesztési szolgáltatásának célja, hogy segítse a startupokat és a kkv-kat abban, hogy a digitális innovációkon keresztül a teljes potenciáljukat kiaknázhassák. A szolgáltatás eredményeképpen a szervezetek, vállalatok – ideértve a startup csapatokat is – növelhetik hatékonyságukat, bevételüket és versenyképességüket, bővíthetik piacaikat és új vásárlókat érhetnek el. Az üzletfejlesztés fontos feltétele, hogy a vállalkozás nyitott legyen a változásra, valamint elkötelezett legyen a változással együtt járó belső átalakulás végig vitelére.

Kiknek szükséges az üzletfejlesztéssel foglalkozni?

Üzletfejlesztési szolgáltatásaink mindazon vállalkozások és szervezetek számára hasznosak lehetnek, akiknek fontos a folyamatosan változó környezetükhöz való alkalmazkodás, az egyre nagyobb mértékben szoftverkódokra, innovációkra épülő új világ – vagyis a „digitalizáció” – adta lehetőségek kihasználása, illetve a növekedés.

1. Vannak olyan vállalkozások, startupok és innovatív kkv-k egyaránt, amelyek születésük óta a növekedésre, a változásokban rejlő lehetőségek kiaknázására fókuszálnak. Ezeket a szervezeteket céljaik hatékonyabb elérésében, előrehaladásuk felgyorsításában, a „felskálázódás” útjában álló akadályok leküzdésében tudjuk támogatni.

2. Más vállalkozások bevált üzleti modellel és biztos kézzel fognak egy értékes piaci pozíciót, de szeretnének a következő szintre lépni, felismerve, hogy az egy helyben maradás hosszú távon sohasem valódi opció. Őket a horizonttágításban, a modellváltásban, az önfejlesztésben, a változó világhoz való alkalmazkodásban tudjuk támogatni. Ebbe a kategóriába soroljuk a dinamikus kis- és középvállalkozások mellett az innovációra nyitott nem profit-orientált szervezeteket is.

3. Végül vannak olyan vállalkozások/szervezetek, amelyek a jelen pillanatban még – vagy épp – egy ötlet szinten álló, bizonytalan projekten dolgoznak: olyasmit igyekeznek létrehozni, amiről még nem tudni, hogy tényleg szükség van-e rá a világban. Nekik annak a kérdésnek a hatékony és célirányos megválaszolásában tudunk segíteni, hogy van-e piaci létjogosultsága az üzleti/fejlesztési ötletüknek, megálmodott terméküknek/szolgáltatásuknak, és ha van, akkor hogyan érdemes megpróbálniuk megvetni a lábukat leendő piacukon.


Iparági megkötéseink nincsenek. Egyes iparágak és vállalkozástípusok esetében a tektonikus változások által felszínre dobott lehetőségek vagy kihívások akkorák és olyan szembetűnőek, hogy afejlődés, korszerűsödés, szintlépés nem tűr halasztást. Más iparágak és vállalkozás típusok esetében a nyomás kisebb, ám a koránkelők által lelhető aranyrögök ezekben az esetekben is figyelemre méltóak.

Szolgáltatások

A DigitalTech EDIH minden esetben személyre szabottan, a szervezet igényeihez igazodva segít a digitális üzletfejlesztésben. Munkánkat sok kommunikáció, megértés és precíz elemzés jellemzi, hiszen ezek nélkül nem lehetséges hatékony, valóban eredményorientált együttműködés.

Az első beszélgetések során azonosítjuk, hogy milyen erőforrások vagy képességek hiányoznak jelenleg a szervezetben a célok eléréséhez, majd javaslatot teszünk ezek kiépítésére és módszertant ajánlunk.
Miután pontosan megértettük a szervezet előtt álló problémát vagy problémákat, a DigitalTech EDIH munkatársai a különböző tanácsadási- és képzési csomagok közül kiválasztják azokat, amelyek a szervezetre legkisebb terhet róva juttatják el azt a kívánt célhoz. Ez lehet egy pár órás konzultáció egy startup számára a tőkebevonás és az üzleti tervezés mikéntjéről, egy céges workshop a kiválasztott országban való megjelenés érdekében, vagy a digitális üzleti modellekben rejlő lehetőség közös feltérképezése egy kkv-val.

A DigitalTech EDIH az adott üzleti cél elérése érdekében segíti a kkv-kat, startupokat és állami szervezeteket: mindig személyre szabottan, célzottan és hatékonyan.

Szolgáltatás területek

A DigitalTech EDIH üzletfejlesztési szolgáltatásai az alábbi problématerületekre adnak választ:

  • A szervezet úgy érzi, elhalad mellette az idő, az innovatív digitális vállalkozások élre törésével elveszíti versenyelőnyét

  • A vállalkozás a jelenlegi üzleti modelljével nem tud hatékonyan tovább növekedni, a profitnövekedés üteme nincs arányban a költségnövekedéssel

  • A digitális innovációkban rejlő lehetőségek előremozdíthatják a szervezetet, de nem tudják, hogyan kezdjenek neki és hogy mivel jár

  • A lassan állandósuló válságkezelés rávilágított a szervezet gyengeségeire, és ezek leküzdéséhez az egyik lehetséges út a digitális innováció

  • A digitális üzleti modell kivitelezéséhez finanszírozásra van szükség, ám az odavezető út komplikáltnak tűnik

Ezeknek a problématerületeknek a megoldásához, valamint a digitális innovációban rejlő más lehetőségek kiaknázásához a DigitalTech EDIH személyre szabott tanácsadással és célzott tanfolyamokkal segíti a kkv-k, startupok és állami szervezetek munkáját.

KONZULTÁCIÓK

Üzletviteli és fejlesztési ismeretek a kkv-k és start-up vállalkozások számára

Az EDIH üzletfejlesztési tevékenysége segít abban, hogy a magyar kkv-szektor és a közigazgatás szereplői képesek legyenek követni a digitális világ változásait, illetve hasznosítani a digitalizáció eredményeként kialakult új üzleti modelleket, és a legfejlettebb digitális technológiákat is be tudják építeni tevékenységükbe. Az üzletfejlesztési tanácsadás kizárólag a szolgáltató és az ügyfél között történik, és az ügyfél igényeire, problémáira koncentrál. Az EDIH-en belül mire az ügyfél idáig eljut, már túl van egy értékelésen, ami segíti a tanácsadó munkáját a konkrét igény/probléma/cél meghatározásában.

Digitalizációs eszközök az üzletvitelben

Tőkebevonás, üzleti tervezés, modellek

Vállalkozásvezetés a mindennapokban /Lifecycle, SME, Startup/

Piaci elemzés (kutatás, méretezés, piacra vitel, fenntartható üzleti modellek)

Üzletfejlesztési képzések

Vedd igénybe üzletfejlesztési tréningeinket és biztosíts akár szervezetszintű képzéseket vállalkozásod, szervezeted számára.

Hogyan lehet jelentkezni a konzultációra?

A programba történő jelentkezés során a vállalkozás több igényfelmérő egyeztetésen esik át, amelyek a szakmai orientációban segítenek. Ennek eredményeként kollégáink a vállalkozás igényeire szabott szolgáltatásokat határoznak meg és ajánlanak ki. A vállalkozás az ajánlatokat elfogadva veheti igénybe a szolgáltatásokat, párhuzamosan akár többet is, amely során auditáció, konzultáció, és képzés is történhet.

A szolgáltatások térítésmentesek, nem jelentenek a vállalkozás számára közvetlen anyagi kiadást, mivel a vállalkozás az egyébként minden hazai cég számára rendelkezésre álló de minimis keretéből veheti igénybe a szolgáltatásokat. A de minimis egy vállalkozástámogatás, amely a cégek versenyképességének növelésének céljából jött lére, ezzel segítve a cégek fejlődését a piacon.

Ismered már az EDIH programban való részvételnek folyamatát?

Amennyiben még nem, látogasd meg a „Hogyan működik” oldalunkat, ahol megismered a teljes folyamat egyes állomásait, a konzultáció térítésmentes igénybevételének feltételeit.

Jelentkezés

A jelentkezés gombra kattintva átirányítunk a jelentkezői űrlapra!

Üzletfejlesztési konzultációt szeretnél igénybe venni?

Jelentkezz az általad kiszemelt konzultációra a jelentkezés gombra kattintva.

Nem tudod még mi adhat megoldást, de fejlődni szeretnél?

Jelentkezz az alábbi gombra kattintva, majd a kollégáink segítenek a megfelelő orientációban!

Segítségre van szükséged?

Írj nekünk!

Munkatársunk a lehető leghamarabb felveszi veled a kapcsolatot.

Név(Kötelező)
background glow 02
background glow 02

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Elérhetőségek

info [kukac] digitaltechedih.hu

EIT Digital Budapest CLC
1117 Budapest, Bogdánfy Utca 10/a.
© 2023 DigitalTech EDIH Magyarország.
Minden jog fenntartva.