Kriptográfia a NIS2 vodcast középpontjában

Krasznay Csaba NIS2 irányelv követelményeiről szóló videósorozatának szeptember 20-ai részében a kiberbiztonság egyik legfontosabb területére, a kriptográfiára irányult a fókusz.

A kriptográfia kiemelkedő szerepet játszik az adatok védelmében, ám a 7/2024 MK rendelet és annak forrása, a NIST SP 800-53 Rev. 5 nem szentel külön fejezetet ennek a témának. Ennek ellenére számos kriptográfiai követelmény található mindkét szabályozásban úgy a kriptográfiai kulcs menedzsment, mint a kriptográfiai eljárások alkalmazásának szempontjából. A téma szakértője kitér a kvantumkriptográfia legújabb fejleményeire is, illetve az új algoritmusváltásokra.

A teljes rész megtalálható a @theprofandthegeek vodcast csatornáján:

A NIS2 vodcast epizód támogatója a DigitalTech EDIH. Térítésmentes képzési és tanácsadási szolgáltatásainkon keresztül segítjük a vállalkozások digitalizációs fejlődését. Az aktuális epizód végén megtudhatod, milyen – a NIS2 irányelv alkalmazásáról, az alkalmazott kriptográfiáról és hasonló témákról szóló – képzéseket nyújtunk idén ősszel.

Ha vállalkozásod profilja miatt fontos, hogy tisztában legyél a NIS2 irányelvekkel, vagy ha mélyebben is érdekel a kiberbiztonság, a kriptográfia, akkor jelentkezz a DigitalTech EDIH őszi térítésmentes tematikus képzéseinek valamelyikére, vagy vegyél részt személyre szabott tanácsadáson a Téged érdeklő témában!

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Elérhetőségek

info [kukac] digitaltechedih.hu

EIT Digital Budapest CLC
1117 Budapest, Bogdánfy Utca 10/a.
© 2023 DigitalTech EDIH Magyarország.
Minden jog fenntartva.