Üzletfejlesztési tanácsadás

Konzultáció és audit

Alacsonyabb költségek mellett szeretnél árbevétel-növekedést elérni? Szeretnél új piacokra terjeszkedni, új közönséget megszólítani? Figyeled a gyorsan mozduló digitális vállalkozásokat, és szeretnél csatlakozni hozzájuk?

A gazdasági környezet kihívásokat jelent. A versenytársak sem nyugodnak. A növekedéshez finanszírozás kell. Ezekben a kérdésekben és a vállalkozásod modernizálásában segít neked a DigitalTech EDIH üzletfejlesztési szolgáltatása.

Segítünk neked abban, hogy megtaláld a leginkább célravezető fókuszt, hogy versenyképes legyél, növekedj és több profitot érj el a digitális korban. Közösen kialakítjuk a számodra legmegfelelőbb digitális üzleti modellt, növekedési akciótervet és tőkebevonási utat. Azonosítjuk a digitális technológiában számodra rejlő lehetőségeket, hogy azzá a vállalkozássá válhass, ami mindig is lenni szerettél volna.

A tanácsadói szolgáltatásaink célzottabb konzultációra adnak lehetőséget, ahol a DigitalTech EDIH szakértői testreszabott üzletfejlesztési ötleteket és javaslatokat adnak az ügyfelek számára.

Teljes tanácsadási portfólió

Segítségnyújtás ötletgenerálásban és validációban

Elég jó ez az ötlet, hogy projektet indítsunk rá? Hogyan győződhetünk meg róla, hogy valós piaci problémát oldunk meg? Tanácsadóink segítségével validációs technikákkal ismertetjük megy ügyfeleinket, valamint segítünk az ötletek kidolgozásában is.

A termékfejlesztés első lépéseinek közös meghatározása

Az agilis, lean folyamatok a sikeres termékfejlesztés záloga. Tanfolyamunkon és workshopunkon ezzel ismertetjük meg ügyfeleinket, személyre szabottan, az aktuális problémához és célhoz igazodva. Ugyanezen módszertanok használatával történik a termékfejlesztés első lépéseinek közös meghatározása tanácsadásunk.

Sales/marketing tanácsadás: Az első felhasználók megszerzése

Az első korai ügyfelek megszerzése, az innovációk korai befogadóinak felkutatása kritikus egy új termék vagy szolgáltatás esetében, hiszen ez a valódi validáció. Ezek azonosításában, elérésében segít tanfolyamunk, workshopunk és tanácsadási szolgáltatásunk is.

Sales/marketing tanácsadás: Az első fizető ügyfelek megszerzése

A korai ügyfelek után fizető ügyfelek következnek. Itt kerül felépítésre az értékesítési és marketing folyamat, a háttér rendszerek és minden, ami a jövőben a bevételtermelést segíti. Ebben nyújt segítséget tanácsadó csapatunk.

A megvalósító csapat felépítésének elemzése, tanácsadás

Egy cég különböző fázisaihoz különböző csapat szükséges. Az elején alkotók, később működtetők és növekedést serkentők. Hogy az adott szervezetnek mikor mi a legjobb, ebben segít tanácsadói csapatunk.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás piacelemzéshez

A piacelemzés során a piacméretet, az üzleti modellt, a külső hatásokat, a piac dinamikáját vizsgáljuk. Tanácsadóink segítenek vállalkozásodnak a piac elemzésében – legyen szó piaci terjeszkedésről, tőkebevonásról vagy pályázati célról.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás versenytárselemzésben

A piaci versenyhelyzet és a vállalkozás esélyeinek megítélésében nyújt segítséget tanácsadói csapatunk. A direkt és indirekt versenytársak helyes feltérképezése fontos feladat a vállalkozásod szempontjából – mint ahogy annak naprakészen tartása is.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás célközönség elemzésben

A helyes perszóna alkotás, a szolgáltatások és várható előnyök célközönséghez rendelése fontos feladat a vállalkozásod sikerének érdekében. Tanácsadóink segítenek ebben a feladatban.

Piacralépési stratégia közös elkészítése

A piacelemzés, a versenytársak feltérképezése, majd a helyes célközönség azonosítása után a piacralépési stratégia megalkotása következik. Ebben segítenek tanácsadóink.

Termékstratégia véleményezése, közös kialakítása

A piacelemzés, a versenytársak feltérképezése, majd a helyes célközönség azonosítása alapján készül el a termékstratégia. Ez a célközönség problémáihoz igazítja a termék különböző képességeinek elkészülési sorrendjét és fontosságát. Módszertant ad a továbblépéshez és a termék versenyképességének megőrzéséhez.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás piaci környezet vizsgálatban

A vállalkozás környezetének vizsgálata politikai, gazdasági, szociális, technológiai, környezeti és jogi szempontból fontos tevékenység – akárcsak az ügyfelek és a beszállítók alkuerejének felmérése. Közreműködésünkkel a vállalkozás a megfelelő módszerrel tudja elkészíteni ezt az elemzést.

Üzleti modell véleményezése, közös kialakítása

A megfelelő üzleti modell kiválasztása kritikus lépés a vállalkozás életében. A korábbi elemzési feladatok eredményeinek felhasználásával segítünk azonosítani és kiválasztani a megfelelő üzleti modellt vállalkozásodnak.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás pénzügyi tervezésben

Minden vállalkozásnak szüksége van arra, hogy egy alulról felépített pénzügyi tervvel tudja modellezni működését. Ez az alapja minden további tervezésnek, finanszírozásnak és célok felállításának. Személyre szabott tanácsadással állunk a rendelkezésedre.

Segítségnyújtás, módszertani tanácsadás üzleti tervezésben

Az üzleti terv a vállalkozás piaci környezetének, versenytársainak, potenciáljának elemzése. Ennek helyes elkészítésében segítünk személyre szabott tanácsadással.

Segítségnyújtás kockázati és angyaltőke bevonásban

A dinamikus növekedő, innovatív vállalkozások egyik fő finanszírozási módja a kockázati vagy angyaltőke. Ebben a speciális folyamatban segítünk személyre szabott tanácsadással.

Pályázati forrásokkal kapcsolatos tanácsadás

Legyen szó nemzeti vagy uniós finanszírozásról, egyedi tanácsadással segítünk annak eldöntésében, melyik a releváns és elérhető a vállalkozásod számára. Melyiket és hogyan érdemes igénybe venned, milyen feltételekkel és kötelezettségekkel jár.

Mikrohitel tanácsadás

A vállalkozások egyik kézenfekvő finanszírozási módja a mikrohitel. Egyedi tanácsadással segítünk annak eldöntésében, melyik a releváns és elérhető a vállalkozásod számára. Melyiket és hogyan érdemes igénybe venned, milyen feltételekkel és kötelezettségekkel jár.

Kiknek szükséges az üzletfejlesztéssel foglalkozni?

Üzletfejlesztési szolgáltatásaink mindazon vállalkozások és szervezetek számára hasznosak lehetnek, akiknek fontos a folyamatosan változó környezetükhöz való alkalmazkodás, az egyre nagyobb mértékben szoftverkódokra, innovációkra épülő új világ – vagyis a „digitalizáció” – adta lehetőségek kihasználása, illetve a növekedés. 
 
1. Vannak olyan vállalkozások, startupok és innovatív kkv-k egyaránt, amelyek alapításuk óta a növekedésre, a változásokban rejlő lehetőségek kiaknázására fókuszálnak. Ezeket a szervezeteket céljaik hatékonyabb elérésében, előrehaladásuk felgyorsításában, a „felskálázódás” útjában álló akadályok leküzdésében tudjuk támogatni. 
 
2. Más vállalkozások bevált üzleti modellel és biztos kézzel fognak egy értékes piaci pozíciót, de szeretnének a következő szintre lépni, felismerve, hogy az egy helyben maradás hosszú távon sohasem valódi opció. Őket a horizonttágításban, a modellváltásban, az önfejlesztésben, a változó világhoz való alkalmazkodásban tudjuk támogatni. Ebbe a kategóriába soroljuk a dinamikus kis- és középvállalkozások mellett az innovációra nyitott nem profit-orientált szervezeteket is. 
 
3. Végül vannak olyan vállalkozások/szervezetek, amelyek a jelen pillanatban még – vagy épp – egy ötlet szinten álló, bizonytalan projekten dolgoznak: olyasmit igyekeznek létrehozni, amiről még nem tudni, hogy tényleg szükség van-e rá a világban. Nekik annak a kérdésnek a hatékony és célirányos megválaszolásában tudunk segíteni, hogy van-e piaci létjogosultsága az üzleti/fejlesztési ötletüknek, megálmodott terméküknek/szolgáltatásuknak, és ha van, akkor hogyan érdemes megpróbálniuk megvetni a lábukat leendő piacukon. 

Iparági megkötéseink nincsenek. Egyes iparágak és vállalkozástípusok esetében a tektonikus változások által felszínre dobott lehetőségek vagy kihívások akkorák és olyan szembetűnőek, hogy afejlődés, korszerűsödés, szintlépés nem tűr halasztást. Más iparágak és vállalkozás típusok esetében a nyomás kisebb, ám a koránkelők által lelhető aranyrögök ezekben az esetekben is figyelemre méltóak. 

Hogyan lehet jelentkezni a konzultációra?

A programba történő jelentkezés során a vállalkozás több igényfelmérő egyeztetésen esik át, amelyek segítik a szakmai orientációban. Ennek eredményeként kollégáink a vállalkozás igényeire szabott szolgáltatásokat határoznak meg és ajánlanak ki. A vállalkozás az ajánlatokat elfogadva veheti igénybe a szolgáltatásokat – párhuzamosan akár többet is –, amely során auditáció, konzultáció és képzés is történhet.

A szolgáltatások térítésmentesek, nem jelentenek a vállalkozás számára közvetlen anyagi kiadást, mivel az adószámmal rendelkező hazai vállalkozások (EV-k, KKV-k, SMCC-k) és közintézmények számára rendelkezésre álló „de minimis” keretből lehet igénybe venni a szolgáltatásokat. A de minimis egy vállalkozástámogatás, amely a cégek versenyképességének növelése céljából jött létre, segítve fejlődésüket a piacon. Tudj meg többet a „De Minimis” keretről ezen a linken.

Ismered már az EDIH programban való részvétel folyamatát?

Ha még nem, látogasd meg a Hogyan működik oldalunkat, ahol megismerheted a teljes folyamat egyes állomásait, a konzultáció térítésmentes igénybevételének feltételeit.

Jelentkezés

A jelentkezés gombra kattintva átirányítunk a jelentkezői űrlapra!

Konzultációt szeretnél igénybe venni?

Jelentkezz konzultációra az alábbi gombra kattintva!

Ismerd meg a jelentkezés folyamatát

Ismerd meg milyen regisztrációs lépésekkel juthatsz el a térítésmentes szolgáltatásainkig.

Segítségre van szükséged?

Írj nekünk!

Munkatársunk a lehető leghamarabb felveszi veled a kapcsolatot.

Név(Kötelező)
background glow 02
background glow 02

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Elérhetőségek

info [kukac] digitaltechedih.hu

EIT Digital Budapest CLC
1117 Budapest, Bogdánfy Utca 10/a.
© 2023 DigitalTech EDIH Magyarország.
Minden jog fenntartva.