Tápláló Millásreggeli blokklánc-technológiával

„A blokklánc-csomópontot nem kell az ember saját informatikusának reszelgetnie.” – hívta fel a figyelmet dr. Kocsis Imre, a DigitalTech EDIH blokklánc szakértője, a BME docense a Millásreggeli című rádióműsorban. Hogyan segítheti a blokklánc-technológia a kkv-k digitális fejlődését, és miért egyszerűbb használatba venni, mint gondolnánk?

Bár sokan csak a kriptovalutákkal azonosítják, a blokklánc számos egyéb területen hasznosítható. Vajon a vállalkozások tudják, hogy mi mindenre jó a blokklánc-technológia?

A rádióbeszélgetés főbb témái:

  • Mivel foglalkozik a DigitalTech EDIH?
  • A blokklánc gyakorlati alkalmazási lehetőségei KKV-k számára: okosszerződések, munkafolyamatok automatizációja, vállalaton belüli és vállalatok közötti folyamatok lekövetése, hitelesítés stb.
  • A blokklánc, mint a bizalomépítés eszköze.
  • Hogyan támogatja a DigitalTech EDIH a képzésekkel és tanácsadással a vállalkozásokat abban, hogy fel tudják ismerni, hasznos-e számukra a blokklánc, és ha igen, hogyan induljanak el a használatában?
  • Mi akadályozza a blokklánc-technológia alkalmazásának terjedését?
  • Mit tud nyújtani a DigitalTech EDIH a kis- és középvállalkozásoknak a digitális fejlődés terén?

Az interjúból kiderül, hogy miért érdemes a cégvezetőknek a kifejezetten nekik szóló blokklánc képzéseinken részt venniük – a de minimis keretnek köszönhetően térítésmentesen.

Köszönjük a beszélgetést Gede Balázsnak és Mihálovits Andrásnak.

A teljes interjú megtalálható a Millásreggeli SoundCloud csatornáján:

Ha tudni szeretnéd, mire tudná a vállalkozásod használni a blokklánc technológiát és a ráépülő termékeket, szolgáltatásokat, akkor jelentkezz a DigitalTech EDIH térítésmentes blokklánc képzéseinek valamelyikére, vagy vegyél részt személyre szabott blokklánc tanácsadáson!

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Elérhetőségek

info [kukac] digitaltechedih.hu

EIT Digital Budapest CLC
1117 Budapest, Bogdánfy Utca 10/a.
© 2023 DigitalTech EDIH Magyarország.
Minden jog fenntartva.