A kiberbiztonsági kultúrát kívánjuk kialakítani a biztonságtudatosságért

Egy cég esetében a kiberbiztonságnak nem szabad attól függenie, hogy a vezetője hisz-e abban, hogy egyszer meg fogják támadni a rendszereit vagy sem. A témához racionális módon, kockázatalapúan kell hozzáállni – mondta Dr. Biczók Gergely, a DigitalTech EDIH kiberbiztonsági szakértője, aki Személyi Lászlóval és Szekér Zoltánnal, a DIG-IT Podcast műsorvezetőivel beszélgetett a kiberbiztonságról.

A podcastbeszélgetés során a témához kapcsolódó szabályozásoktól, a DigitalTech EDIH képzéseinek típusain és azok célközönségeinek definiálásán át, egészen a munkavállalók egyéni hozzáállásáig minden aspektusból górcső alá került a kiberbiztonság. Szó esett a weben előforduló sérülékenységekről, a NIS2 és DORA rendeletekről, és a gondolkodásmód formálásáról is. A podcastból meg lehet tudni, miért tekintjük missziónknak, hogy a kis- és középvállalkozókat biztonságtudatosságra ösztönözzük.

Ismerd meg, mit jelent számunkra a kiberbiztonság, hogyan tudjuk képzéseinkkel és tanácsadási szolgáltatásainkkal vállalkozásod működését biztonságossá tenni munkavállalói és szervezeti szinten egyaránt. A jelenlegi, egyre jobban digitalizált világban legalább olyan elengedhetetlen, hogy az adataink és rendszereink védelméről is gondoskodjunk, mint a felgyorsult közlekedésben a biztonsági öv használata.

A teljes interjú megtalálható a DIG-IT Podcast csatornáján:

Ha mélyebben is érdekel, hogyan tudod vállalkozásod működését biztonságossá tenni, megvédeni adatait, rendszereit, akkor jelentkezz a DigitalTech EDIH térítésmentes kiberbiztonsági képzéseinek valamelyikére, vagy vegyél részt személyre szabott kiberbiztonsági tanácsadáson!

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Elérhetőségek

info [kukac] digitaltechedih.hu

EIT Digital Budapest CLC
1117 Budapest, Bogdánfy Utca 10/a.
© 2023 DigitalTech EDIH Magyarország.
Minden jog fenntartva.